Våra fördelar

Långsiktiga, ärliga och snälla


Det är på detta sätt vi byggt upp Inca.

Snälla? Det kan  låta ganska barnsligt i ett affärssammanhang men det är ju faktiskt grundförutsättningen för alla slags relationer. För oss gäller ett handslag och vi är alltid öppna med hur vi jobbar, vad vi är bra på och vad vi kan bli bättre på.
​Sten Lilja startade företaget 1982. Vår första kund har vi fortfarande kvar.
Det är långsiktighet för oss. Vi kallar det Reliable Molding.

Din Systemleverantör


Vår största och huvudsakliga verksamhet består av att formspruta plastdetaljer på legobasis enligt kundens önskemål.

För att kunna agera som en systemleverantör utför vi även verktygsframtagning, tampongtryckning / tampotryck och montering av komponenter som vi tillverkar. Vi arbetar också med att tillsammans med kund utveckla produkter.

Specialister på långa serier


Sedan 2007 har vi specialiserat oss på högvolymsproduktion. Vårt materialhanteringssystem som helautomatiskt betjänar sex av våra formsprutor och robotar gör oss oerhört konkurrenskraftiga på långa serier. Kika på filmen till vänster för att bilda dig en uppfattning om hur det fungerar i verkligheten
  • Broderna Liljas
  • sten

Med plast & Gjutning i blodet


Med 100 års erfarenheter av gjutning står vi tryggt inför framtiden.
I fem generationer har vi arbetat inom gjutarbranschen och det hela började i Gnosjö 1916. Sten Lilja började tidigt intressera sig för plast och såg en framtid för plasten som konstruktionsmaterial. Därför lämnade han familjeföretaget för att starta eget i slutet på 1960-talet. Detta företag sålde Sten 1979 men det dröjde inte länge förrän han startade upp på nytt igen.
Inca Plast startades 1982 av Sten Lilja, då hette företaget Sten Liljas Mekaniska.

1989 övertog Stens dotter Carina företaget tillsammans med sin man Ingvar. Från och med nu heter företaget Inca Plast.