formsprutning ​​​​​när den är som bäst


Formsprutning och automation ger din plasttillverkningsprocess fördelar

Med formsprutning, automation och robotteknik kan du effektivt tillverka stora serier av plastkomponenter. Grunden i Inca Plasts verksamheten och det som skapar grund i en hög produktionseffektivitet är formverktygets kvalitet. Hos oss skapar du verktyget tillsammans med erfarna konstruktörer och leverantörer – och ditt eller dina verktyg byggs helt efter dina behov. Tillsammans med den senaste tekniken, robotar och automation i både tillverkning, montering och packning får du en effektiv produktionskedja. 

Formsprutning med framgångsfaktorer

Formsprutning är en effektiv metod för att tillverka plastkomponenter med höga krav på likhet, i små såväl stora serier. Med plast som metallersättare kan du ofta skapa en lättare produkt som är lika hållfast, men också har lägre miljöpåverkan. Plast är ett material med många möjligheter, men kräver också kunskap för ett gott resultat. Hos oss får du tillgång till erfarenhet och teknik som gör att du får säkerhet genom hela produktionen. Grunden är ett formverktyg med kvalitet, men för att få fram en produkt som både levererar vad gäller hållfasthet och estetisk så krävs en modern maskinpark och teknisk kompetens. 

Ett ben i formsprutningens historia och ett i framtiden

Inca Plast har arbetat med formsprutning av plast sedan 60-talet. Redan från början har varje produktion setts som en viktig utvecklingsresa där slutmålet är en produkt och en produktion som motsvarar alla krav och förväntningar som finns från starten. Så ser arbetet ut än idag. Det är en komplex tillverkningsprocess och många delar som ska matchas ihop för ett bra resultat och ett produktionsflöde. Genom att tillsammans hitta den gjutningsform som passar produkten bäst, det material som möter dina kunders såväl som myndigheternas krav och balansera kostnader så att både kvalitet och lönsamhet blir verklighet, har många goda kundrelationer skapats under årens lopp. Vi är glada och stolta över varenda en.  
​​​​​​​

Plasttillverkning som har nära till allt 

Inca Plast samarbetar idag med företag i hela Sverige, från Göteborg och Stockholm till en rad mindre orter. Med placering i Hillerstorp, nära Jönköping och E4:an, samt leverantörer och samarbetspartner i hela landet finns det alla möjligheter att hjälpa dig med formsprutning, tillverkning och montering av plastdetaljer och plastkomponenter helt efter dina behov. Dessutom får du tillgång ett stort globalt nätverk av leverantörer och distributörer. Har du frågor om formsprutning, plastkomponenter eller smart montering är det bara att kontakta oss för ett förutsättningslöst möte. Välkommen till Inca Plast!

Eton systemEton system
Eton system

Nyfiken men osäker på Formsprutning?


Vi tar gärna ett möte utifrån era förutsättningar och identifierar om formsprutning skulle kunna utveckla er verksamhet,

Fyll i formuläret så kontaktar vi er inom kort

långa serier

Vi har specialiserat oss på formsprutning av långa serier.
Läs mer här


många robotar

I vår formsprutningsavdelning jobbar det tre gånger så måga robotar som människor. Automationen är viktig del i vår kokurrenskraft.NYFIKEN PÅ PLAST?

Vi ordnar gärna en föreläsning för dig eller din konstruktionsavdelning, anpassad efter just er bransch.
Plast är ett material som ständigt utvecklas, ofta veta man inte om plastens kapaciteter.
Vi hjälper dig att tänka plast före metall!